HISTORIEN

Skiklubben Fuge Vem blev stiftet 8. januar 1995. Initiativtager var Nils Knudsen, nuværende formand. Rygraden i bestyrelsen og medlemmerne de første år var skiløbere som havde været på skitur sammen hvert år i uge 5 siden slutningen af 1980’erne. Mange havde tidligere været medlemmer af Ganløse Skiklub, men i 1995 var de fleste blevet klubløse både instruktører og medlemmer iøvrigt. Det var uholdbart, og klubben startede således for at skabe de rigtige rammer for at videreføre disse uge 5 ture. Siden er der vokset flere aktiviteter på, og de seneste mange år har der også været en fast tur til Hemsedal til sæsonafslutning og andre ofte mere specielle ture, som vi har fundet inspiration til.

 

Navnet opstod grundet en video optaget på en tur til Alpe d’Huez 1991, som - formentlig i whiskeytåger – havde fået titlen ‘Finter Verie Fuge Vem’. Fuge Vem temaet blev således fastholdt ved den stiftende generalforsamling, hvor der var flertal for dette lidt besværlige navn.

 

Klubben har gennem årene haft et relativt konstant medlemstal omkring 100. Vi har ganske mange instruktører der er uddannet via Den Danske Skiskole, og undervisning er et bærende element på alle vores ture. Det er vores oplevelse, at det er sjovt at forsøge at lære nyt på skiene, og man kan altid lære noget nyt. Skiskoleholdene binder også turene sammen socialt og har gjort det attraktivt for familier, så vi nogle år har tilbudt børneundervisning på 4 niveauer.